Tillbaka

Hoi köper nischat förlag – fortsätter som imprint

2022-01-14
av Kalle Laxgård
Lars Rambe. Arkivbild.
Foto: Helene Rothstein Sylvesten

Förlaget i fråga är lilla Tallbergs, med fokus på HBTQ och minoritetsfrågor.

Tallbergs förlag grundades 2017 och har hittills gett ut ett 40-tal böcker för både barn och vuxna. 2020 låg omsättningen på 800 000 kronor.

Nu köper Hoi förlagsverksamheten. Grundaren Marcus Tallberg fortsätter som ansvarig för Tallbergs, som blir ett imprint under Hoi.

– Hoi förlag är inställt på att växa. Med våra författartillvända villkor där vi bygger värdefulla relationer över lång tid har vi redan visat att vår affärsmodell skapar stora möjligheter för många författare samtidigt som vi bygger ett starkt och inkluderande förlag, säger Hois vd Lars Rambe i ett pressmeddelande.

Under fjolåret startade hybridförlaget både ett barnboksimprint, en internationell satsning och tog ett steg närmare börsintroducering.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.