Tillbaka

Homosexuella älskar böcker

1997-04-18
av SvB
För sjätte året arrangeras "National Lesbian and Gay Book Month" av Publishing Triangle, en förening för homosexuella förläggare, tillsammans med bland andra Bookpeople, HarperCollins, Penguin USA och White Wolf Game Studio.

ngemanget sammanfaller med "Gay Pride Month". Homosexuella män och kvinnor har visat sig vara en särskilt köpstark grupp. De köper cirka 35 böcker per år, vilket är fler än för heterosexuella. Hälften av böckerna har homosexuell inriktning.
    Försäljningen av homosexuell litteratur har stadigt ökat under de senaste åren. Många bokhandlar, inklusive de stora kedjorna, har ett rikt urval. Men det finns även rent homosexuella bokhandlar, närmare bestämt 50 stycken. Dessutom har 40 procent av böckerna i de 115 feministiska bokhandlarna runt om i landet denna inriktning.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.