Tillbaka

Hon blir Bonniers nya chef för barnlitteratur

2022-01-11
av Kalle Laxgård
Lindy Andersen.
Foto: Magne Risnes

Bonniers fortsätter bygga sitt nya storförlag i Norge. Nu rekryteras Lindy Andersen från Cappelen Damm för att leda verksamheten för barn- och ungdomsböcker.

Under senhösten värvade Bonniers en publicistisk respektive skönlitterär chef till Bonnier Norsk Forlag, koncernens nya förlagsbygge i Norge. Som SvB tidigare tidigare rapporterat är målet att bli tredje största förlaget i landet, efter Cappelen Damm och Gyldendal.

Med Lindy Andersen får man även den barn- och ungdomslitterära chefen på plats för att bygga utgivningen framöver. Hon har tidigare varit redaktionschef på Schibsted och Cappelen, liksom grundat och drivit det i dag Cappelen Damm-ägda förlaget Fontini, där hon jobbat de senaste åtta åren.

Lindy Andersen tillträder tjänsten under våren.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.