Tillbaka

Hon blir ny förläggare på HarperCollins

2021-06-15
av Carina Jönsson
Foto: Sara Djurberg

Amanda Bértolo Alderin lämnar sin tjänst som förläggare på Forum och Lovereads. I augusti kliver hon istället på en förläggartjänst på HarperCollins Nordic.
 

På Forum har Amanda Bértolo Alderin varit ansvarig för den utländska utgivningen, på HarperCollins kommer hon jobba med både svensk och utländsk skönlitteratur, enligt ett pressmeddelande.
– HarperCollins Nordic är i en enormt spännande och kreativ uppväxlings-och utvecklingsfas som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till att vara en del av. Att arbeta inom en så tongivande internationell förlagskoncern känns också roligt och helt perfekt för mig som kommer från den delen av branschen. Jag ser fram emot nya spännande möjligheter att utvecklas och testa nytt med ett starkt och smart team, säger Amanda Bértolo Alderin i pressmeddelandet.
Amanda Bértolo Alderin, som även har en bakgrund som litterär agent, börjar sin nya tjänst i augusti.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.