Tillbaka

Hon blir ny förlagschef för Piratförlaget

2020-07-06
av Carina Jönsson
Foto: Ylva Sundgren

Pia Printz blir ny förlagschef och förläggare på Piratförlaget. Hon tillträder i höst. Samtidigt blir Erik Titusson ny vd.

Pia Printz grundade 2010 förlaget Printz Publishing, som såldes till Norstedts förlagsgrupp 2018. Nu lämnar hon alltså för Piratförlaget, där hon efterträder Ann-Marie Skarp, som fortsätter som förläggare på förlaget. Skarp blir dessutom ny styrelseordförande i Piratförlaget.

– Piratförlaget har varit en förebild för mig sedan jag kom in i branschen för tio år sedan. Att efterträda Ann-Marie Skarp är förstås ingen lätt sak, som den branschlegend hon är – men jag ska försöka göra det på mitt sätt. Det här ska bli så roligt!, säger Pia Printz i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Pia Printz tillträder kliver Erik Titusson, sedan 2011 vd och förlagschef för Lilla Piratförlaget, in som ny vd för Piratförlaget.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag. Att förlaget har fantastiska medarbetare det vet jag redan, vi har samarbetat nära i många år. Jag har också stor respekt för de utmaningar förlagsvärlden står inför och kan inte föreställa mig en bättre ledningskollega att möta dessa tillsammans med än Pia Printz, säger han i pressmeddelandet.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.