Tillbaka

Hon slutar på Bokusgruppen

2022-06-01
av Kalle Laxgård
Jane Jangenfeldt.
Foto: Pressbild

Jane Jangenfeldt lämnar jobbet som CFO på Bokusgruppen efter tolv år inom företaget. Hennes efterträdare är redan utsedd.

Jane Jangenfeldt tog plats i ledningen i Akademibokhandeln 2010 och var i fjol bidragande i arbetet med att ta Bokusgruppen till börsen. Nu lämnar hon företaget, enligt ett pressmeddelande.

Den 3 oktober tillträder hennes efterträdare, Ola Maalsnes. Bokusgruppen framhåller att han har mångårig erfarenhet av CFO-roller i börsnoterad miljö.

– Han är en erfaren börs-CFO som har de bästa förutsättningarna att bygga vidare på den stabila grund som Jane byggt upp under många år och ta Bokusgruppen vidare in i framtiden. Samtidigt vill jag rikta mitt varmaste tack till Jane som gjort ovärderliga insatser för Bokusgruppen, säger Maria Edsman, vd för Bokusgruppen, i pressmeddelandet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.