Tillbaka

I dag drar Läslovet i gång

2022-10-28
av Carina Jönsson
Smygstart av Lälovet i Hornstulls centrum i Stockholm på lördagen.
Foto: Carina Jönsson

Det är vecka 44, vilket betyder att det är dags för Läslov och att hundratals aktiviteter arrangeras för barn över hela landet.

Årets tema är Spänning, dessutom behålls förra årets tema Idrott och läsning, skriver Läsrörelsen i ett pressmeddelande.
I år erbjuder Läslovet bland annat 20-årskalas för LasseMaja i Stockholm, rollspel med Nelly Rapp i Malmö och författarbesök och workshop med Dan Höjer i Kristinehamn. Runt om i landet kommer det dessutom erbjudas läsbingo, skrivverkstäder, pyssel, högläsning och författarträffar.
 
Nätverket Läslov är ett läsfrämjande samarbete som startade 2015. Läslov drivs av Läsrörelsen med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag. Nätverket består i dag av 85 medlemmar. 
 
Hela programmet för Läslovet hittar du på https://läslov.se

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.