Tillbaka

I dag samlas branschen på Nalen

2022-05-11
av Kristian Lönner
Bokbranschdagen på Nalen.
Foto: Kristian Lönner

Bokbranschdagen samlar i dag över 300 deltagare på Nalen i Stockholm. Framtiden för bokhandeln, hållbarhet och aktuella trender på ljudboksmarknaden är några av ämnena som diskuteras under dagen.

Ett tjugotal personer, däribland förlagschefer, bokhandlare och analytiker, medverkar under årets Bokbranschdag för att diskutera branschens framtidsfrågor. Deltar gör även kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S) som utfrågas om litteraturpolitik av Bokbranschdagens moderator Mia Odabas.

Nytt i år är att Bokbranschdagen arrangeras av Svensk Bokhandel i samarbete med Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen. Johan Sandholm, vd för Svensk Bokhandel, säger att intresset för dagen varit stort.

– Det är lapp på luckan för Bokbranschdagen. Det har varit ett stort tryck på biljetterna och de sista gick åt redan förra veckan. Jättekul att så många kommer, säger Johan Sandholm.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.