Tillbaka

Inredningsbok såld till 25 länder

2019-09-10
av Kristian Lönner
Foto: Anna Roström

Frida Ramstedts Handbok i inredning har redan gjort succé i Sverige. Nu går den på export till 25 länder, däribland Tyskland, Storbritannien och USA.

Inredningsboken, som helt saknar bilder, har sålt i nästan 25 000 exemplar i Sverige sedan den släpptes i mars i år. Nu väntar lansering i ytterligare 25 länder.

– Jag kan inte komma på någon titel i samma genre som är såld till fler än 25 förlag runtom i världen, säger Federico Ambrosini, litterär agent på Salomonsson Agency, i ett pressmeddelande.

I Tyskland blir det Ullstein som ger ut boken medan det i Storbritannien är förlaget Particular Books som köpt rättigheterna. Författaren Frida Ramstedt säger att hon ser det stora intresset som ett bevis på att det finns behov av en ny inriktning i inredningsbranschen.

– Boken har ju ett högre syfte, att läsaren ska inspireras till att inreda mer funktionellt, långsiktigt och klimatsmart, säger hon i ett pressmeddelande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.