Tillbaka

Intäkter i linje med prognos för Storytel

2022-07-07
av Kalle Laxgård
Ingrid Bojner, interim vd på Storytel.
Foto: Mattias Bardå

Streaming-ledaren levererade intäkter på 704 miljoner kronor under andra kvartalet, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 29 procent.

Efter ett första halvår där uppmärksamheten främst riktats mot ommöbleringar i ledningsskiktet och en sjunkande aktiekurs presenterar nu Storytel siffror för årets andra kvartal.

I en färsk kommuniké uppgår det genomsnittliga antalet prenumeranter under kvartalet till 1 078 000 och intäkterna till 704 miljoner kronor. Det betyder att medan intäkterna ligger i linje med företagets prognos överträffade antalet prenumeranter densamma.

– Under det andra kvartalet i år visade Storytel tillväxt på prioriterade marknader i Norden, Europa och USA, säger Ingrid Bojner, tillförordnad vd på Storytel i ett pressmeddelande.

Utanför Norden hamnade bolagets tillväxt på 93 procent. Under perioden lanserade Storytel också ett billigare abonnemangsalternativ med färre antal lyssningstimmar på flera marknader.

– Initiativet ligger i linje med vår ambition att kontinuerligt erbjuda relevanta alternativ för våra abonnenter. Basic kompletterar Unlimited- och Family-abonnemangen på ett förtjänstfullt sätt, inte minst i utmanande tider när människors hushållsekonomi drabbas av inflationens följdverkningar, fortsätter Ingrid Bojner.

Den fullständiga kvartalsrapporten släpps senare i sommar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.