Tillbaka

Jens Liljestrands bok en av snackisarna i Frankfurt

2021-10-21
av Carina Jönsson
Foto: Fredrik Hjerling

Även om allt tar slut har sålts till 21 marknader redan före bokmässan i Frankfurt. Och bokens agent, Astri von Arbin Ahlander, tror att siffran kommer vara högre efter mässans slut, skriver Bookseller.

Den brittiska branschtidningen kallar Jens Liljestrands Även om allt tar slut, som gavs ut på Albert Bonniers förlag i september, för ”en av säsongens hetaste”. Och nu är det också klart att det blir Weidenfeld & Nicolson som köpt titeln på pre-empt för utgivningsrättigheterna i det brittiska samväldet (utom Kanada). Planerad utgivning är 2023. Sedan tidigare står det klart att Simon & Schuster-imprintet Scout köpt de amerikanska rättigheterna. I Tyskland är det Fischer som knep rättigheterna, i Italien Mondadori och i Spanien Planeta.
Till Bookseller säger Astri von Arbin Ahlander på Ahlander Agency att hon tror att fler marknader kommer att tillkomma under mässan i Frankfurt, som pågår just nu.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.