Tillbaka

Kampanj till stöd för iranska folket

2023-02-10
av Carina Jönsson
Bild från en manifestation i Stockholm, i oktober.
Foto: Eric Luth (WMSE)

Författarförbundet och Författarcentrum gör gemensam sak till stöd för frihetskampen i Iran.

I solidaritet med det iranska folket lanserar man hashtaggen #writersreadforiran. Kampanjen går ut på att man filmar sig själv när man läser in sin egen eller någon annans text för att därefter lägga upp filmen i sociala medier under hashtaggen. Dikten eller texten får gärna vara skriven av en iransk författare eller knyta an till Iran, men det är inget krav, skriver 
Författarförbundet och Författarcentrum i ett gemensamt inlägg på Författarförbundets hemsida.
”Människorna i Iran och deras modiga frihetskamp förtjänar Sveriges och omvärldens stöd. Vi kan och bör använda oss av vår yttrandefrihet och grundläggande mänskliga rättigheter för att protestera mot regimens fasansfulla och bestialiska brott och kränkningar mot dess egna befolkning.”, skriver man.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.