Tillbaka

Kauppi och Smirnoff får ljudbokspris

2021-04-29
av TT/ Litteratur
Karin Smirnoff (bilden) får ljudbokspris tillsammans med inläsaren Lo Kauppi.
Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT

Inläsaren Lo Kauppi och författaren Karin Smirnoff får årets Storytel Awards för "Sen for jag hem" i klassen bästa roman.

Storytel Awards delas ut till de författare och inläsare som fått flest röster av lyssnarna själva. De får välja sina favoriter bland de nya ljudböcker som fått flest lyssnare och högst betyg på strömningsplattformen under det senaste året. Priset består av 10 000 kronor vardera samt en statyett som lämnas över under en strömmad gala den 29 april.
Årets pris i spänningsklassen delas ut för "Nio liv" av Emelie Schepp inläst av Gunilla Leining och barnbokspriset till författaren Pija Lindenbaum och inläsaren Sissela Kyle för "Gittan och fårskallarna"
Fackbokspriset delas ut för "Jag kan ha fel" av Caroline Bankler, Navid Modiri och Björn Natthiko Lindeblad, inläst av Björn Natthiko Lindeblad.
Skådespelaren Katarina Ewerlöf får Synskadades Stiftelses hederspris 2021 efter att ha läst in tal- och ljudböcker sedan 1980-talet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.