Tillbaka

Kedjan tar över bokhandelskontrakt på sju flygplatser

2022-08-15
av Carina Jönsson
Foto: Robert Bye

Norska bokhandelskedjan Ark tar över kontrakten för sju bokhandlar på fem flygplatser i landet. Avtalen gäller under fem års tid och förväntas ge intäkter på nära 200 miljoner norska kronor.

Det blev Ark som konkurrerade ut övriga aktörer och som nu tar över driften för boklådorna på flygplatserna i Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger, skriver Bok365.
– Närvaron på flygplatser är av stor strategisk betydelse eftersom vi har som målsättning att finnas där människor rör sig, men också för att resande norrmän läser mycket, säger Gøril Joys Johnsen, vd för Ark till Bok365.
Enligt tidningen har Ark konkurrerat med flera aktörer, men gett bäst anbud till flygplatsägaren Avinor, när det kommer till kvalitet och ekonomi.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.