Tillbaka

Krisfond till författare

2020-04-01
av Sophie Tanha
Krisfond till författare som förlorat pengar av corona
Patrik Lundberg, vice ordförande i Författarförbundet
Foto: Anna Wahlgren

Med hjälp av 400 000 kronor från Stiftelsen Natur & Kultur inrättar Författarförbundet en krisfond för medlemmar som drabbats ekonomiskt av coronapandemin.

Författare och översättare som förlorat intäkter på grund av inställda evenemang och förlorade uppdrag ska kunna söka stipendier ur fonden.

Idén kom från Förläggareföreningens och Bokhandlareföreningens brev till kulturministern, där förslag på statligt stöd lades fram.

”I väntan på statliga medel krävs dock akuta åtgärder” skriver Författarförbundet i ett pressmeddelande. Förbundet hoppas kunna öppna för ansökningar efter påsk.

– Stiftelsen Natur & Kultur går nu från ord till handling. Det inger hopp, säger Patrik Lundberg, vice ordförande i Författarförbundet.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.