Tillbaka

Kristina Ohlsson byter förlag – går till Forum

2020-01-23
av Kristian Lönner
Kristina Ohlsson byter förlag.
Foto: Thron Ullberg

Bokförlaget Forum plockar över Kristina Ohlsson från Piratförlaget. En ny deckarserie är planerad till senare i höst.

Kristina Ohlsson har gett ut ett tjugotal böcker, både kriminalromaner och barnböcker, sedan debuten för tio år sedan. Nu lämnar hon Piratförlaget för att i stället ge ut sina böcker på Forum som är en del av Bokförlaget Ester Bonnier.

– Efter många framgångsrika år med Piratförlaget kom jag till en punkt då det blev dags att gå vidare. Det känns enormt roligt att ta min nya serie till ett kraftpaket som Bokförlaget Forum och det team av erkänt skickliga personer jag kommer att arbeta med där, säger Kristina Ohlsson i ett pressmeddelande.

Kristina Ohlsson ger redan i dag ut sina barnböcker på Bonnier Carlsen. Hon är inte den första som lämnar Piratförlaget för ett Bonnierägt förlag. Hösten 2018 lämnade Anders Roslund och längre tillbaka har även Christoffer Carlsson och Jo Nesbø valt samma väg.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.