Tillbaka

Lanserar till billigare pris i Spanien

2017-10-10
av Sara Djurberg
Foto: Sara Mac Key

När Storytel nu öppnar i Spanien erbjuder tjänsten drygt 500 spanska titlar till en månadsavgift på 9,99 euro, det vill säga lägre än vad abonnemanget kostar i Sverige. 

Ljudbokstjänsten har tidigare aviserat att en lansering i Spanien skulle ske under året. Enligt ett pressmeddelande har Storytels spanska team i Barcelona jobbat med att bygga upp tjänsten det senaste halvåret.

Det spanska abonnemanget, där 500 spanska titlar och 35 000 engelska ljudböcker ingår, kostar motsvarande 95 kronor i månaden. I slutet av året räknar Storytel med att ha cirka 1 000 spanska titlar.

 – Vi ser fram emot att bygga upp den spanska ljudboksmarknaden. Marknaden är i dag relativt liten, men har en enorm potential med 45 miljoner människor i Spanien och 550 miljoner spansktalande människor världen över, säger Jonas Tellander, vd för Storytel i pressmeddelandet.

Storytel kommer under nästa år även att producera Storytel Original-serier i Spanien.

Ljudbokstjänsten finns efter lanseringen på åtta marknader.

 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.