Tillbaka

Lars Andersson lämnar Norstedts

2002-05-31
av Lennart Nylund
Efter 25 år på Norstedts går författaren Lars Andersson till Albert Bonniers förlag. Norstedts ville inte ge ut Lars Anderssons nya bok Berget i höst, vilket däremot Bonniers var berett att göra.

– Det är en viktig bok för mig på många sätt. Jag har hållit på med den länge och lagt ner stor mental kraft på att få den färdig. Jag vill inte se den först om ett och ett halvt år utan om ett halvår, förklarar Lars Andersson. Han framhåller att han inte har något groll med vare sig Norstedts eller sin förre förläggare Svante Weyler. – Jag har inte gått i vredesmod. Jag kom sent med beskedet att jag hade en bok på gång, jag klandrar dem inte alls. Jag vill inte att det ska se ut som om jag är förbannad på Svante Weyler, för det är jag inte. Lars Anderssons nya roman är en delvis självbiografisk skildring från Karlskoga, där författaren växt upp. Boken är hans hittills mest omfångsrika, drygt 400 sidor. Lars Andersson togs emot som något av ett litterärt underbarn när han som 20-åring debuterade med Brandlyra 1974. Första boken på Norstedts blev Gleipner (1977), därefter genombrottsromanen Snöljus (1979). Lars Anderssons senaste bok, Kavita, kom ifjol

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.