Tillbaka

Lars Lerin årets julvärd

2020-11-18
av TT/ Litteratur
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Lars Lerin axlar rollen som årets julvärd – och den folkkäre konstnären och författaren beskriver hur han blev mycket förvånad när han tillfrågades om uppdraget.

– Jag trodde nästan att det var ett skämt när jag fick frågan eftersom jag aldrig hade funderat i de banorna. Det där med julvärd har ju varit Arne Weises avdelning, säger han och fortsätter:
– Så jag blev väldigt förvånad, men samtidigt är det ett sådant förtroende att jag kände att jag inte kunde säga nej, säger han till TT.
Lerin är förutom konstnär även författare och har vunnit tv-publikens hjärtan genom serier som "Vänligen Lars Lerin och Lerins lärlingar".
Utöver att presentera kvällens tv-tablå faller det på julvärdens lott att hålla tittarna sällskap under en kväll då många är ensamma – och uppgiften anses också vara något av ett hedersuppdrag.
Förra årets julvärd var skådespelaren Marianne Mörck – och året därförinnan Kattis Ahlström.
På grund av rådande coronarestriktioner höll SVT i år ingen sedvanlig presskonferens i anslutning till presentationen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.