Tillbaka

Läsborgarmärket till skolan

2021-09-03
av Kalle Laxgård
Foto: Ola Kjelbye

Lagom till skolstarten tog Akademibokhandeln fram ett paket för sin lässatsning Läsborgarmärket för användning i undervisningen. Hittills har 300 skolor beställt kitet.

Paketet med Läsborgarmärket riktar sig till grundskolenivån och under de två första veckorna har 300 kostnadsfria startkit beställts, uppger Akademibokhandeln.

– Om vi, som Sveriges största bokhandlarkedja, kan bidra till att uppmuntra barns läsning vill vi självklart göra det, säger marknadschef Maria Backlund i ett uttalande.

Läsborgarmärket är Akademibokhandelns läsfrämjande initiativ för barn. Genom att läsa ett visst antal böcker kan barn hämta ut ett märke i någon av kedjans butiker. Det finns inga krav på att böckerna ska köpas där.

Paketet som riktas till skolorna är specialutformat för att passa i undervisningen, och innehåller stöttande och inspirerande material för både lärare och elever. Det rymmer också en tävling där tio läsande klasser kan vinna böcker och författarbesök.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.