Tillbaka

Lava startar manustävling – vinsten ett trebokskontrakt

2022-02-11
av Carina Jönsson
Foto: Pexels

Lava förlag drar i gång en manustävling i samarbete med Adlibris. Det är deckare och feelgood som kan tävla och vinsten är ett trebokskontrakt.

Från första februari kan författare börja skicka in sina manus till förlaget. Vinnaren kommer att få sina tre böcker utgivna i både fysiskt och digitalt format. Enligt ett pressmeddelande kommer böckerna läsas in av en känd inläsare och Adlibris kommer sedan att lyfta fram vinnaren i sina kanaler.
I trebokskontraktet ingår, förutom utgivningen, ett förskott på 50 000 kronor, marknadsföring, releasefest och en pr-kampanj. Lava beräknar det totala värdet av vinsten till 500 000 kronor. Tävlingen avslutas 30 juni 2022 och vinnaren utses i höst.

– Vi har aldrig fått så många spontanmanus som nu, ökningen kom under sommaren 2020 och vi har inte sett någon avmattning än. Coronapandemin har påverkat samhället på djupet på många områden, inte bara hur vi arbetar, umgås och konsumerar, vi skriver och läser som aldrig förr. Den här tävlingen är ett sätt för oss att ge något tillbaka till alla författare där ute, säger Lava förlags vd Peter Norrman i pressmeddelandet. 
Lava förlag grundades av Vulkan 2014 och är främst ett hybridförlag.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.