Tillbaka

Levande böcker köper Snille

1999-06-11
av Hans Arby
Levande Böcker köper inkråmet i Snille, det vill säga varumärke och rättigheter. De tidigare ägarna, Telia och Lingfield, har under våren letat efter en lämplig köpare. Både Levande Böckers och Snilles utgivning har tyngdpunkten i kunskapsprogram för barn, de blandar egenproducerat med lokaliserat och vänder sig mot den nordiska marknaden.

ett naturligt hem för Snille, säger Pelle Tornell, vd för Levande Böckers moderbolag Enlight Interactive. Hur mycket Levande Böcker behövde betala för sin betydligt mindre konkurrent (60 procent av marknaden jämfört med 5) är inte officiellt, men det var långt ifrån vad Snilles ägare genom åren investerat i de ofta dyrbara produktionerna. Snille har på relativt kort tid släppt ett femtontal cd-rom-titlar. Omsättningen var på årsbasis vid köpet drygt 7 miljoner. Varumärket liksom titlarna kommer att leva kvar inom Levande Böcker, som också tar över försäljningsrättigheterna från Aheads säljbolag Pipeline. Den enda ur personalen som följer med är Lars Sundh som bland annat ska slutföra pågående produktioner. Levande Böckers moderbolag, Enlight, berättade för ett par veckor sedan om sin förestående börsintroduktion. Företaget har ansökt om notering på Stockholms Fondbörs O-lista under andra halvan av 1999 i kombination med en nyemission. Pengarna ska användas till bland annat nyetableringar och förvärv, produktutveckling, en geografisk expansion och till utveckling av Internetbaserade tjänster. I Enlight, som kallar sig Nordens största bolag inom interaktiv utbildning, ingår förutom Levande Böcker, IQ Media, Eld, iLearn och Svenska Test & Kunskappsmätningar

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.