Tillbaka

Litteraturmässan tar en paus

2018-12-17
av Kalle Laxgård
Martin S. Halldin
Foto: Tobias Berving

På grund av den pågående renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern tvingas Stockholms litteraturmässa göra ett uppehåll 2019.

Stockholms litteraturmässa hölls första gången på Kulturhuset Stadsteatern våren 2016 och har arrangerat varje år sedan dess.

Beslutet om en paus nästa år fattades på mässans årsmöte.

Anledningen är renoveringen av Kulturhuset Stadsteatern och att det varit svårt att få fram provisoriska lokaler som anses fungera för verksamheten, säger Martin S. Halldin, ordförande för föreningen Stockholms litteraturmässa.

– Vi ska höras nästa år när Kulturhuset Stadsteatern vet mer om hur det ser ut. Vi får försöka vara lite flexibla efter förutsättningarna och vad vi mäktar med. Vi är ju en liten ideell förening där alla jobbar gratis.

Förhoppningen är att återkomma 2020. Kulturhuset Stadsteatern beräknas återinvigas under hösten samma år.

Känns beslutet dramatiskt?

– Det låter nog mer dramatiskt än vad det är. Det är nödvändigt med tanke på omständigheterna. Vi vill inte smacka upp något vi inte tror blir bra, vi måste ha ett kvalitetstänk, säger Martin S. Halldin.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.