Tillbaka

Malmöbibliotek kallar in väktare för sagostund

2022-10-28
av TT/Litteratur
Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö stadsbibliotek har anlitat väktare som en extra säkerhetsåtgärd inför den återkommande sagostunden "Drag story hour", med dragshowartister, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

Anledningen är att en sagostund på Olofströms bibliotek fick ställas in tidigare i veckan efter att biblioteket hade tagit emot flera hotmejl. Hoten polisanmäldes men förundersökningen lades ned.
Nu vill Malmö stadsbibliotek säkerställa att man kan genomföra sagostunden som planerat, med hjälp av extra säkerhetspersonal
– Det är tråkigt att det ska behövas. Vi har ingen hotbild mot oss utan det är på grund av händelserna i Olofström, säger Sara Evers Espensen, chef för barnsektionen på biblioteket till Sveriges Radios Kulturnytt.

"Drag story hour" innebär att dragartisterna Miss Shameless och Lady Busty läser normkritiska sagor för barn. Konceptet har mött kritik och en ledamot från Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Kalmar vill förbjuda en sagostund från att hållas på biblioteket i november.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.