Tillbaka

Margaret Atwood i Bookerprisfinal

2019-09-03
av TT/Litteratur
Foto: Jordan Strauss

Margaret Atwood och Salman Rushdie finns med på den korta nomineringslistan till årets Bookerpris.

Atwood är nominerad för Gileads döttrar som publiceras först nästa vecka både på engelska och svenska. Romanen är hennes efterlängtade fortsättning på Tjänarinnans berättelse som för övrigt även den nominerades till Bookerpriset 1986.

De sex finalisterna är utvalda från en tidigare lista med 13 namn, uppger BBC. Salman Rushdie är nominerad för Quichotte, sin personliga version av Don Quijote som Rushdie låter utspelas i dagens USA. Bland finalisterna finns även nigerianske Chigozie Obioma vars roman Minoritetsorkestern gavs ut på svenska tidigare i år.

Övriga nominerade är Lucy Ellmann för Ducks, Newburyport, Bernardine Evaristo för Girl, woman, other samt Elif Shafak för 10 minutes 38 seconds in this strange world.

Den slutgiltiga pristagaren presenteras 14 oktober.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.