Tillbaka

Medlemskap ger rabatter

1997-05-16
av SvB
I höstas köpte det amerikanska postorderföretaget CUC International, en "konsumentklubb" med 66 miljoner medlemmar, internetbokhandeln Book Stacks Unlimited.

I juni flyttar hela klubben ut på Internet under namnet NetMarket. Precis som nu handlar det om att betala en medlemsavgift för att få tillgång till rabatterade köp av tjänster och produkter. Konceptet har redan smittat av sig på bokhandeln.
    I mars startade Book Stacks ett "Frequent Buyer Club" som för knappa 250 kronor ger 30 procents rabatt på 350 000 av de 425 000 titlar som bokhandeln för. Klubbmedlemmarna får också fem procent av köpesumman som en lojalitetsbonus som kan användas vid nästa köptillfälle.
    I februari öppnade Bock Stacks också en musikaffär på Internet med 155 000 olika cd-skivor och kassetter, men ännu utan kundklubb.
    CUC International, som det senaste räkenskapsåret omsatte närmare 18 miljarder kronor, köpte förra året också multimediaförlaget Knowledge Adventure, vars titlar är lokaliserade till Sverige av Levande Böcker.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.