Tillbaka

Mondial ger ut bok om coronapandemin i april

2020-03-26
av TT/ Litteratur
Italien är ett av länderna som har drabbats hårdast av coronasmittan. I april ges den italienske författaren Paolo Giordanos bok "Smittans tid. En författares vittnesmål från pandemins frontlinje" ut på svenska.
Foto: Claudio Furlan/AP/TT

I april ges Smittans tid. En författares vittnesmål från pandemins frontlinje, en bok om coronapandemin och sjukdomen covid-19 ut på svenska.

Boken är skriven av den italienska fysikern och romanförfattaren Paolo Giordano, som i februari publicerade en artikel med rubriken ”Smittans matematik” i den italienska tidningen Corriere della Sera.

Artikeln, som argumenterade för att människor behövde ändra sitt beteende för att bromsa infektionsspridningen, delades mer än 4 miljoner gånger. I den kommande boken utvecklar Giordano sina tankar om krisen, framtiden och "bristen av solidaritet i en allt mer komplex värld".

"Aldrig tidigare har vi varit så fysiskt isolerade och ändå så känslomässigt sammankopplade,” säger Giordano i ett pressmeddelande.

"Smittans tid" ges ut som ljudbok och e-bok innan påskhelgen och den inbundna utgåvan kommer den 15 april.

Giordano kommer att donera sina intäkter till välgörenhetsorganisationer och till de som arbetar för att bota de smittade.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.