Tillbaka

Mondial och Natur & Kultur förlikas

2022-06-27
av Kalle Laxgård
Två uppslag ur respektive bok. N&K:s bok överst, Mondials under.
Foto: Natur & Kultur

Natur & Kultur drar tillbaka sin stämningsansökan mot Mondial sedan parterna nått förlikning.

Det framkommer av en handling inskickad till Patent- och marknadsdomstolen. Där skriver Katarina Strömholm, advokat som företräder Natur & Kultur, att förlikning har träffats och att vissa ”praktiska frågor” nu återstår att hantera.

”Så snart detta skett och inte senare än den 1 juli 2022 inkommer Stiftelsen Natur & Kultur med en formell återkallelse av talan samt hemställan om att målet avskrivs från vidare handläggning,” skriver Katarina Strömholm.

Stämningsansökan lämnades in av Natur & Kultur i december förra året, sedan förlaget ansåg att Mondial gjort sig skyldigt till plagiat av en av förlagets kokböcker, Facing heaven. Mondial har bestridit stämningen men drog i april tillbaka boken Berättelser och recept på författaren Erik Videgårds begäran.

SvB har sökt Mondial och Natur & Kultur för en kommentar.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.