Tillbaka

Natur & Kultur prisar podd

2022-05-24
av Kristian Lönner
Viktor Hariz.
Foto: Elin Berge.

Viktor Hariz tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris på 250 000 kronor. Enligt motiveringen har han på ett nytt sätt lyckats ”sprida kunskap om vår tids ödesfrågor”.

Podden heter P3 Dystopia och har sänts i ett 70-tal avsnitt. Podden tar upp aktuell forskning utifrån dystopiska scener. Podden produceras av P3 Umeå och produktionsbolaget Tredje statsmakten media.

I år höjde Natur & Kultur prissumman för sitt populärvetenskapliga pris till 250 000 kronor, från tidigare 100 000.

I motiveringen står det att: ”Viktor Hariz har med P3-podden Dystopia skapat ett nytt sätt att sprida kunskap om vår tids ödesfrågor. Tillsammans med sitt team har han utvecklat ett berättande format som förnyar populärvetenskaplig kommunikation. Genom att kombinera forskarröster, dokumentära inslag och radioteater väcker han känslor och stimulerar till bildning, inte minst hos unga lyssnare.”

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.