Tillbaka

Nedskärningar hos Dorling Kindersley

1998-01-23
av SvB
Det brittiska fakta- och cd-romförlaget Dorling Kindersley låter 80 personer gå från multimediaavdelningen och lägger ut fler produktioner utanför huset i ett försök att halvera kostnaderna för ver...
Det brittiska fakta- och cd-romförlaget Dorling Kindersley låter 80 personer gå från multimediaavdelningen och lägger ut fler produktioner utanför huset i ett försök att halvera kostnaderna för verksamheten. Som mest arbetade över 400 personer på avdelningen, kvar är nu 80, berättas i Bookwire Insider.
    Under budgetåret som slutade förra sommaren stod försäljningen av cd-rom för närmare 300 miljoner, eller 14 procent av DK:s totala omsättning. I år kommer omsättningen minska något. Multimediautgivningen, som nu koncentreras kring utbildningstitlar, beräknas vara lönsam igen först under nästa verksamhetsår.
    "Inom tre år tvivlar jag på att vi kommer att ge ut något i tryckt form över huvud taget", har Peter Kindersley sagt. Det var för fem år sedan.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.