Tillbaka

Nextory tar in 165 miljoner

2020-11-16
av Kalle Laxgård
Foto: istock photo

Ljudbokstjänsten gör en nyemission för att fortsätta sin expansion.

I ett pressmeddelande skriver Nextory att företaget nära fördubblat antalet kunder jämfört med förra året. 

– Det nya kapitalet kommer främst att användas till att skala upp vår globala expansion, men även för utveckling och innovation i tjänsten, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory i ett uttalande.

Tidigare i höstas rapporterade SvB att Nextory omvandlat bolagsformen till att bli ett publikt aktiebolag. Shadi Bitar förklarade det med att man ville öppna upp för exempelvis fonder som endast investerar i publika bolag, att kunna investera i Nextory. Han uppgav också att företaget planerade en nyemission.

Sammanlagt tar Nextory in 165 miljoner kronor. Bland de nya delägarna finns investmentbolaget CNI och affärsmannen Erik Selin. Även befintliga ägare deltog i emissionen. 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.