Tillbaka

NoK Litteratur söker ny chef

1997-03-21
av Fredrik Lindberg
Natur och Kultur är på jakt efter en ny redaktions- och utgivningschef för skönlitteratur och humaniora. Utgivningen flyttas från rörelsegrenen Litteratur till Fakta, där Lennart Wolff är förlagsc...
Natur och Kultur är på jakt efter en ny redaktions- och utgivningschef för skönlitteratur och humaniora. Utgivningen flyttas från rörelsegrenen Litteratur till Fakta, där Lennart Wolff är förlagschef sedan 1980. Natur och Kulturs vd, Lars Grahn, som fram tills nu även varit förlagschef för Litteratur, kommer att koncentrera sig på vd-uppgifterna.
- Även om jag behåller vissa författarkontakter kommer jag att sakna det dagliga förläggeriet. Men i dagens läge är det viktigt att utveckla utgivningsarbetet. Vi hoppas hitta en kreativ förläggare som på full tid och med full vitalitet arbetar med skönlitteraturen och humanistiska saklitteraturen, säger Lars Grahn.
Samtidigt förstärks Natur och Kulturs centrala ledning. Erik Timén, biträdande förlagschef för Litteratur, tillträder en nyinrättad befattning inom företagsledningen. Han kommer att arbeta med utrednings- och samordningsuppgifter, bland annat förlagsjuridik, affärsutveckling, samverkan mellan förlagsgrenar, distribution och en planerad tillbyggnad av förlagshuset.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.