Tillbaka

Ny förlagschef på Bonnier Carlsen

2019-11-27
av Kristian Lönner
Mattias Fyrenius.
Foto: Alexander Mahmoud

Mattias Fyrenius tar över som tillförordnad förlagschef på Bonnier Carlsen. Han efterträder Jonas Byström som dock stannar inom Bonnierförlagen.

Mattias Fyrenius sitter i Bonnierförlagens styrelse och har under hösten arbetat med tillväxtprojekt på förlaget. Nu har han utsetts till att efterträda Jonas Byström och blir tillförordnad förlagschef på Bonnier Carlsen.

– Detta ser jag som bästa tänkbara lösning. Med Mattias som tf förlagschef på Bonnier Carlsen får vi en rutinerad och framgångsrik ledare med stor erfarenhet från närliggande branscher, säger Sara Börsvik, tillträdande vd på Bonnierförlagen, i ett pressmeddelande.

Mattias Fyrenius säger i samma pressmeddelande att han sedan en tid engagerat sig i frågan om barns- och ungas läsning.

– Att nu få chansen att tillsammans med alla medarbetare på Sveriges största förlag för barn & ungdomsböcker jobba med att se hur vi kan bli ännu bättre på att möta våra unga läsare och lyssnare i olika former känns fantastiskt roligt, säger han.

Jonas Byström fortsätter arbeta inom Bonnierförlagen, bland annat med det nystartade förlag som ska arbeta med lättläst utgivning.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.