Tillbaka

Ny kedja för små bokhandlar

1998-04-30
av Gunilla Ericson
Danmark har fått en ny bokhandelsskedja, Bøger og papir med närmare 60 medlemmar. Det är de minsta bokhandlarna som brutit sig ur den landsomfattande kedjan Bog & Idé.

De mindre bokhandlarna har i flera år varit missnöjda med Bog & Idé eftersom de ansett att medlemsskapet kostat för mycket. Bøger og papir har halverat avgiften.
    - Marknadsföringen kommer inte att bli lika omfattande. Våra medlemmar har inte så stor omsättning och det blir för dyrt med alltför många kampanjer, säger Erling Borgmann, ordförande i Bøger og papir.
    Tanken är också att butikerna ska behålla sin egenart och därför blir det ingen gemensam visuell profil.
    Bog & Idé har nu 80 medlemmar kvar. Erling Borgmann tror att den nya kedjan kan locka ännu fler än de knappa 60 som anslöt sig vid starten i början av april.
    - Det är svårt för stora och små bokhandlar att samarbeta eftersom vi har så olika förutsättningar.
    Bøger og papir kommer att vara med i inköpsföreningen Bogpa A/S. På det sättet kan även de små bokhandlarna få stordriftsfördelar vid inköp.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.