Tillbaka

Ny lokal för Bokbranschdagen – ”Vi har vuxit ur Nalen”

2023-02-22
av Kristian Lönner
Thomas Olsson och Johan Sandholm.
Foto: Axel Palm.

11 maj är det dags för årets Bokbranschdag. I år flyttar evenemanget till nya lokaler och nytt för i år är också ett samarbete med Stockholms bokhelg.

Precis som förra året är det Svensk Bokhandel som arrangerar Bokbranschdagen i samarbete med Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Ny adress för evenemanget är Södra Teatern.

– Vi har vuxit ur Nalen. Södra Teatern ger oss större och bättre lokaler som gör att vi kan ta emot fler deltagare och utställare samt ha mer mingel, säger Johan Sandholm, vd på Svensk Bokhandel.

Dörrarna öppnar i år redan klockan 12, en timme innan scenprogrammet drar i gång.

– Det gör att deltagarna får bättre möjlighet att träffa varandra, vilket också var något som efterfrågades efter förra året. Vi bjuder även på wraps för dem som kommer tidigt, säger Johan Sandholm.

Scenprogrammet kommer precis som tidigare år domineras av aktuella frågor för bokbranschen. Den ekonomiska utvecklingen är som alltid en bärande del av programmet. Moderator blir i år journalisten och programledaren Helena Blomquist.

En nyhet är att Bokbranschdagens avslutande vinmingel i år övergår i ett invigningsmingel för Stockholms bokhelg som sedan pågår fredag till söndag.

– Klockan 18 blir det invigning av Bokhelgen i lokalen som heter Kristallen med pampig utsikt över hela Stockholm, säger Thomas Olsson på Kaunitz-Olsson som arrangerar Stockholms bokhelg.

Under invigningen kommer bokhelgens program att presenteras och det blir också musik av en än så länge hemlig DJ.

– Det jag kan säga är att det är en litterär DJ i branschen. Men det ska heller inte vara för mycket program från oss för det folk vill är att mingla och efterminglet på Nalen förra året var himla lyckat, säger Thomas Olsson.

Inom kort kommer en eventsajt för Bokbranschdagen att lanseras där programmet också uppdateras löpande. Länk dit kommer finnas på svb.se.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.