Ny sakprosachef för Bonnier i Norge

Andreas W. Hatlevik. Arkivbild.
Andreas W. Hatlevik. Arkivbild.

Andreas W. Hatlevik lämnar tidningen Dagens Næringsliv för att bli chef för sakprosa på Bonnier Norsk Forlag, tidigare Strawberry Publishing.

Publicerad

Nyligen meddelades att Dan Andersen, redaktör för förlaget Tiden, blir chef för den norska skönlitteraturen. Nu står det alltså klart att Andreas W. Hatlevik blir hans motsvarighet för sakprosan på Bonnier Norsk Forlag, enligt ett pressmeddelande.

Han har tidigare bland annat arbetat som programdirektör för norska TV2 och kommer närmast från tjänsten som koncept- och tjänstutvecklingschef på Dagens Næringsliv. Enligt Andreas W. Hatlevik gick det inte att tacka nej till erbjudandet från Bonniers nya storsatsning.

– Det har varit imponerande att se vad Strawberry Publishing har åstadkommit på kort tid, och det blir ett nöje att ansluta till detta utmanar-team i förlagsbranschen. Med Bonnier i ryggen ser jag stora möjligheter för fortsatt tillväxt på en spännande norsk bokmarknad i framtiden. Jag ser särskilt fram emot att tillsammans med skickliga medarbetare skapa starka facklitteraturtitlar under de kommande åren, säger han i pressmeddelandet.

Han tillträder sin nya tjänst till våren.

Powered by Labrador CMS