Tillbaka

Ny teknik ökar dataöverföring

1997-05-16
av SvB
Norges största bank, Den Norske Bank, och österrikiska Bank Austria har börjat föra digitala pengar för internethandel.

gge använder sig av holländska Digicash kontokortsfria system, berättar Datateknik. Tidningen berättar också att Telia är först i världen med att demonstrera dataöverföring på 50 Mbit/s, eller 1 000 gångar så snabbt som dagens snabbaste modem, till hemmen över vanliga telefonledningar av koppar.
    VDSL-tekniken gör det möjligt erbjuda alla nu kända teletjänster till de flesta hem, inklusive skarpteve, och det utan att behöva dra nya kablar av fiber.
    Samtidigt berättar tidningen Data och Telekom att Sverige tappar placeringar på listan över IT-investeringar per capita. Med 671 ecu per person och år hamnar vi på en sjätteplats, långt efter ettan Schweiz med 1004 ecu.


Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.