Tillbaka

Nya Romanceakademin vill främja genren

2018-02-16
av Sanna Svanström
Simona Ahrnstedt är romanceförfattare och en av initiativtagarna till nya Romanceakademin.
Foto: Sara Mac Key

Nu startar Romanceakademin, ett nytt forum för att lyfta fram romance i Sverige. Bakom initiativet står bland andra författaren Simona Ahrnstedt.

Syftet med akademin är att främja läsandet av romance, lyfta författarskap och öka kunskapen om genren, skriver initiativtagarna i ett pressmeddelande. Bakom satsningen står romanceförfattaren Simona Ahrnstedt tillsammans med Pamela Schultz Nybacka, ansvarig för förlagsutbildningen på Stockholms univeristet, Anna Frankl, agent, och Ebba Östberg, förläggare. 
    – Vi fyra har samlats regelbundet för att diskutera feminism, litteratur och romance. Ur dessa samtal växte vår gemensamma vilja att skapa en svensk Romanceakademi, säger Simona Ahrnstedt i pressmeddelandet.

Romanceakademin kommer att medverka i samtal och debatter för att väcka intresse för genren. På sikt vill initiativtagarna också dela ut priser och arrangera evenemang. Ett första event är planerat att hållas i Stockholmsområdet till våren.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.