Tillbaka

Ökad näthandel i Tyskland

1998-10-30
av SvB
I november öppnar Bertelsmann Online i Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrike, Beneluxländerna och Nederländerna. I de två förstnämnda har Amazon redan ett försprång tack vare köpen av Telebuch och brittiska Bookpages.

kså andra tyska aktörer försöker kapa åt sig en bit av Internethandeln. Ungefär 1200 av landets 5 000 bokhandlar säljer böcker online, 550 av dem genom den två år gamla webbplatsen som drivs av Boersenverein, bokhandlarföreningen, tyska förlag och grossister. Genom den har kunderna tillgång till 800 000 tyska titlar och nästa år tillkommer 100 000 engelska titlar. Hos Libri, en av de största grossisterna, låter 250 bokhandlar sälja böcker på deras webbplats, men volymen är ännu blygsam: 10 000 besökare och 300 beställningar per dag. 20 av dem erbjuder fri frakt – vad annars kan man konkurrera med i ett land med fasta bokpriser

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.