Tillbaka

Överens om strömningsvillkor – efter elva månader

2022-11-24
av Kalle Laxgård
Marianne Vågan
Foto: Kjetil Skårdal Andersen

Nästan ett år efter lanseringen får norska Bookbeat med sig ännu ett av de stora förlagen i tjänsten.

Det nya avtalet med Aschehoug och dotterförlaget Oktober gör att Bookbeat nu har kontrakt med i stort sett alla norska förlag, säger Marianne Vågan, affärsutvecklingschef för Bookbeat i Norge.

– Något som varit målet sedan starten. Nu har vi en helt suverän katalog med norska ljud- och e-böcker att leka med, säger hon i ett pressmeddelande.

Bookbeat lanserades i början av december förra året i Norge. Aschehoug är delägare i den norska strömningstjänsten Fabel.

– Det var aldrig tanken att vi inte skulle vara med i Bookbeats satsning i Norge. Vi tycker att det är bevisat att ju fler som pratar om böcker desto bättre. Både för oss och våra författare är det viktigt att finnas tillgänglig där läsarna, eller i det här fallet lyssnarna, finns och det är därför mycket glädjande att alla våra böcker nu också kan lyssnas på i Bookbeat, säger Kjersti Myre, försäljningschef på Aschehoug Litteratur, i ett uttalande.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.