Tillbaka

Polaris värvar ny tung förläggare

2020-03-31
av Kristian Lönner
Sofia Brattselius Thunfors
Foto: Felipe Morales

Sofia Brattselius Thunfors lämnar Piratförlaget för att i stället blir förläggare på Polaris.

Bokförlaget Polaris fortsätter stärka sin position. Tidigare i år plockade förlaget över Stephen Farran-Lee från Natur & Kultur och nu värvar man också Sofia Brattselius Thunfors från Piratförlaget. Där har hon arbetat med flera av förlagets bäst säljande författare, däribland Anders Roslund, Jonas Jonasson och Kristina Ohlsson.

– Sofia Brattselius Thunfors har redan gjort en veritabel insats genom att i en nyckelposition sett till att Piratförlaget blev en viktig utgivare. Hennes goda omdöme och skicklighet i att bygga författarskap och att förädla berättelser är vida omvittnad, säger Polaris förlagschef Jonas Axelsson i ett pressmeddelande.

Jonas Axelsson har tidigare sagt till SvB att Polaris nu satsar på att stärka sin utgivning av svenska författare.

Sofia Brattselius Thunfors har jobbat på Piratförlaget i arton år och börjar sin nya tjänst på Polaris i slutet av juni.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.