Tillbaka

PRAO-elev fixade Hällefors hemsida

1997-04-18
av SvB
Bibliotekens hemsidor varierar. Många bibliotek har utmärkta länkskafferier som direkt lotsar besökaren bland recensioner och nyheter.

en som hackar sig fram till Gävles hemsida blir kanske först förvånad över en viss färgmässig otydlighet. I övrigt är sidan redigt uppställd med öppettider, bokbuss, katalog, websidor etc. Varför bokbussen inte kan stå bland bibliotekets övriga öppettider framgår inte. Katalogen tar en direkt till Gävle har BTJ 2000. Helt obegriplig är dock den länk som heter Robbans pages. Otydlig och irrelevant information.
    Hällefors hemsida är ett riktigt kalasexemplar. Klart och tydligt layoutad, bra och intressanta länkar, särskilt imponerande är skolbiblioteket med en mängd uppslag och en hel enkätundersökning om utlåning och läsning i Hultsfreds kommun. Den har utförts som ett PRAO-arbete.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.