Tillbaka

Protest mot Nationella fronten

1997-03-21
av SvB
Förbjudet: böcker om judisk kultur. Förbjudet: illustrationer med människor av olika raser tillsammans på samma bild. Förbjudet: romaner som skildrar sådan vänskap mellan människor som kan verka cho...
Förbjudet: böcker om judisk kultur. Förbjudet: illustrationer med människor av olika raser tillsammans på samma bild. Förbjudet: romaner som skildrar sådan vänskap mellan människor som kan verka chockerande på "moralens ordning".
Det är inte historia - det är Frankrike idag. Alla NF-politiker uppmanas delta i striden för att uppnå den så kallade pluralismen i idéer och opinioner.
DIK-förbundet uppmanar (DikForum 4/97) alla fackliga organisationer och biblioteksföreningar i Norden att fördömma de angrepp på yttrandefriheten och den censur som NF påbjudit. Den franska biblioteksföreningen ABF har skickat ett öppet brev till alla politiker där man protesterar och begär stöd, 15 000 har undertecknat brevet ."La culture et libre ou mort" skriver en kommun som protesterat.
Den 23 april är det Världsbokdag - gör ett gemensamt upprop! Fördöm Nationella frontens ingrepp på det fria ordet!

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.