Tillbaka

Read'n Write går omkull

1997-08-08
av Fredrik Lindberg
Servicebokhandeln i Tumba utanför Stockholm, Read¹n Write, försattes i konkurs första juli.

Birger Engström öppnade bokhandeln 1993. När ett nytt centrum byggdes i Tumba räknade han med att kunna flytta till nya lokaler våren 1996.
    - Vi hade klart med BFI-lån och allt. Men tre dagar innan banklånet var klart meddelade kommunen att vi inte fick kontraktet. Det var trist. Konkurrensbilden blev lite annorlunda sedan, berättar Birger Engström.
    I stället blev det bröderna Nyberg i Saltsjöbadens bokhandel som öppnade ytterligare en boklåda i Tumba. Read´n Write, som låg 300 meter från centrumet, förlorade kunder, menar Birger Engström. 1995/96 hade bokhandeln en anställd, omsatte knappt två miljoner och gjorde en förlust på 130 000 kronor. Bristen i konkursboet uppgår till knappt 850 000 kronor.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.