Tillbaka

Regeringen nominerar Storytel till exportpris

2021-10-08
av Kalle Laxgård
Jonas Tellander, vd Storytel.
Foto: Sara Mac Key

Ljudbokstjänsten har nominerats till regeringens exportpris för kulturella och kreativa näringar, där vinnaren avslöjas av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i nästa vecka.

Det är fjärde gången regeringen delar ut sitt exportpris, som uppmärksamma företag som bidragit till svensk export och främjat bilden av Sverige som ett innovativt land. 

Storytel är en av de fem nominerade. I motiveringen skriver regeringen att ”Storytel har legat steget före och drivit utvecklingen i bokbranschen både i Sverige och internationellt. Utrustad med en bra affärsidé och uthållighet har Jonas Tellander visat att ljudbokslyssning numera är ett självklart sätt att ta del av litteratur.”

Även spelentreprenören Lars Wingefors, som tidigare också varit stor investerare i Massolit/Storytel, nomineras för sitt entreprenörskap.

Vinnaren meddelas den 14 oktober av utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.