Tillbaka

Romanus & Selling startar nytt förlag

2019-06-04
av Per PeKå Englund
Susanna Romanus och Åsa Selling startar nytt förlag
Foto: Caroline Andersson

Susanna Romanus och Åsa Selling startar nytt förlag.

–Det här är ett drömprojekt, säger de.

2017 startade Åsa Selling och Susanna Romanus Bonnier Bookery på uppdrag av Bonnierförlagen.

Nu tar de nästa kliv och startar ett systerförlag till det digitala förlaget; Romanus & Selling som också är en del av Bonnierförlagen.

– Vi kommer ge ut 15 böcker om året med start 2020, säger Åsa Selling.

Sedan skrattar hon och lägger till:

– Eller 15 berättelser om året.

För Romanus & Selling kommer att ta med sig de digitala erfarenheterna från Bonnier Bookery till det nya förlaget.

– Vi blir ett litet, traditionellt förlag som ger ut de böcker vi själva gillar. Men vi kommer jobba på ett mer otraditionellt sätt. Formaten kan variera från titel till titel. Vi kommer inte låsa oss vid att ge ut varje bok på exakt samma sätt i samma kanaler, säger Susanna Romanus.

Parallellt med det nya förlaget kommer duon fortsätta att driva Bonnier Bookery.

Hur skulle ni beskriva Romanus & Sellings kommande utgivning?

– Förlaget bär ju våra namn och utgivningen kommer helt enkelt präglas av vår personliga smak och av våra idéer, säger Susanna Romanus.

– En bred utgivning med fokus på skönlitteratur, romaner och spänning, men också facklitteratur med feministisk inriktning, säger Åsa Selling.

Tanken med Romanus & Selling är att ”Förlaget ska bli ett värdefullt komplement till de större förlag vi redan har inom Bonnierförlagen”, enligt Sara Börsvik som är operativ chef på Bonnierförlagen.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.