Tillbaka

Så kommenterar parterna förlikningen

2022-07-05
av Kalle Laxgård
Per Almgren.
Foto: Kristian Pohl

I juni kom Natur & Kultur och Mondial överens om att förlikas i stämningsmålet rörande Erik Videgårds receptbok. Nu kommenterar parterna uppgörelsen i ett kort pressutskick.

Som SvB tidigare rapporterat har Natur & Kultur och Mondial hittat en uppgörelse som avslutat stämningsprocessen gällande upphovsrättsintrång och som pågått sedan slutet av förra året.

Tidigare har parterna inte velat kommentera uppgörelsen. I ett kort utskick bekräftar de nu förlikningen, som bland annat innebär att Mondial inte får trycka eller sälja boken Berättelser och recept i nuvarande utgåva. Boken drogs redan i april tillbaka från marknaden i april på författaren Erik Videgårds begäran. Förlikningen betyder också att Mondial ska betala en ersättning till Natur & Kultur för nyttjandet av text och bild, samt en del av Natur & Kulturs rättegångskostnader.

– Genom förlikningen uppnår vi de resultat vi eftersträvade. Då är det vettigt att avsluta domstolsprocessen, säger Per Almgren, vd på Natur & Kultur, i pressutskicket.

Simon Brouwers, vd för Mondial konstaterar att förlikning var bättre än tvist för alla inblandade.

– Nu ser vi framåt i stället.

SvB har sökt parterna som båda avböjer ytterligare kommentarer.

 

LÄS MER: Mondial och Natur & Kultur förlikas

LÄS MER: Därför stämmer Natur & Kultur Mondial för plagiat

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.