Tillbaka

Saga Egmont köper stort tyskt e-boksförlag

2022-08-10
av Carina Jönsson
Foto: felipepelaquim

Saga Egmont fortsätter att köpa upp förlag. Den här gången är det tyska e-boksförlaget Dotbooks som förvärvas.

Dotboks grundades 2012 och har i dag fler än 3 800 e-böcker på den tyska marknader.
– Den här fusionen är ett viktigt steg för hela vår förlagsgrupp. Från och med nu kommer Saga Egmont, tillsammans med Dotbooks, vara ännu mer närvarande och synliga på den tyska marknaden, säger Thilde Nybro Pfeifer, utgivningschef på saga Egmont i Tyskland, i ett pressmeddelande.
 
De senaste åren har Saga Egmont köpt upp inte mindre än 16 internationella ljudboksförlag. På den tyska marknaden har man köpt upp ett flertal förlag, bland annat Audiomedia, Steinbach Sprechende Bücher och Audiobuch, skriver Mediawatch. Man har dessutom öppnat kontor i ett flertal europeiska städer, bland annat Helsingfors, Warszawa och München.
 
Saga Egmont grundades 2015 och är ett digitalt förlag som ligger under det danska förlaget Lindhardt og Ringhof som i sin tur ägs av Egmont. I Sverige är Saga Egmont en av de största aktörerna på ljudböcker.
 

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.