Tillbaka

Sålde Storytel-aktier för 67 miljoner

2020-05-18
av Kalle Laxgård
Foto: Sara Mac Key

Sammanlagt sålde Storytels vd, finanschef, ordförande och utvecklingschef aktier för 67 miljoner kronor förra veckan. Störst affär gjorde ordförande Rustan Panday som sålde för 39,1 miljoner kronor.

I förra veckan presenterade Storytel årets första kvartalsrapport, där 1 154 800 betalande prenumeranter var något över prognosen och intäkterna på 429 miljoner kronor var något under.

I samband med rapporten passade bolagets vd, finanschef, ordförande och utvecklingschef också på att sälja av delar av sitt aktieinnehav. Vd Jonas Tellander sålde 100 000 B-aktier till ett värde av 195,67 kronor per aktie, sammanlagt 19,6 miljoner kronor.

– Det stämmer att jag sålt en liten del av mitt innehav. Syftet är att betala på lån från tiden när Storytel grundades, en tid när den framgångshistoria företaget befinner sig i idag var långt ifrån given. Även om mina personliga lån blir mindre genom detta, är mitt engagemang i Storytel oförminskat och jag har inga planer på att sälja fler aktier inom en överskådlig framtid, säger Jonas Tellander till mediebyrån Finwire.

Storytels aktie har haft en stark utveckling under coronakrisen. I mitten av mars skedde handeln för 112 kronor per aktie, ett pris som dagen före Storytelchefernas affär var uppe i 205 kronor, rapporterar Dagens Industri. En uppgång på 83 procent.

Mest aktier sålde styrelseordförande Rustan Panday, som fick loss 39,1 miljoner kronor.

– Jag ska använda det till att bygga på sommarhuset och täcka upp andra investeringar. Storytel är dock mitt moderskepp och den här försäljningen av 200 000, av mina över 2 miljoner aktier, är min första försäljning på åratal. Storytel är min passion och jag har inga som helst planer på att sälja fler aktier inom en överblickbar tid, säger Rustan Panday till Finwire.

Också utvecklingschef Stefan Tegenfalk och finanschef Sofie Zettergren sålde aktier i förra veckan.

Månaden innan sålde Storytels styrelseledamot och den tidigare Mofibo-grundaren Morten Strunge 96 000 aktier till ett värde av drygt 15 miljoner kronor, skriver Dagens industri. Tidningen rapporterar även att flera analyshus höjt sina riskkurser för Storytel sedan rapportsläppet och pekar på att kursen bör ligga högre.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.