Tillbaka

Sällsynt Harry Potter-bok såldes för storbelopp

2019-08-01
av TT/Litteratur
Foto: Matt Dunham/AP/TT

En förstautgåva av JK Rowlings "Harry potter och de vises sten", den första i bokserien om den unge trollkarlen, har sålts för 28 500 brittiska pund, över 330 000 kronor, vid en auktion i Storbritannien, skriver Sky News.

Boken i fråga är en av totalt 500 som hann tryckas ut av förlaget Bloomsbury 1997, innan två stavfel upptäcktes och nya versioner trycktes.

Boken ska ha köpts av en privat samlare som budade till sig den över telefon.

Säljaren gjorde sig en rejäl hacka på försäljningen, enligt Sky News. Personen i fråga köpte boken, som tidigare stått i ett bibliotek i Staffordshire, på en loppmarknad i slutet av 1990-talet för ett ynka pund.

"Jag kan inte tro det. Det är vad jag hoppades på men jag trodde aldrig att min bok skulle säljas för det priset", sade den anonyme säljaren efter auktionen, enligt Sky News.

Det är enkelt att hålla sig à jour

Det är enkelt att hålla sig à jour med allt som händer i branschen via Svensk Bokhandels sajt. Ännu enklare blir det om man abonnerar på våra nyhetsbrev. Varje gång vi lägger ut en större nyhet landar ett mejl i din inbox. Samma sak på fredagar då vi antingen summerar veckans händelser eller aviserar ett nytt nummer av tidningen.